Skip links

Strategiska fördelar och tillväxtmöjligheter!

Etablera i Forsheda (företag)

Forsheda ligger naturskönt mitt i den företagstäta och expansiva Gnosjöregionen i Småland. Samhället erbjuder sina ca 2000 invånare en lugn och säker boendemiljö med livskvalitet.

Samhället ligger centralt beläget utmed riksväg 27, 15 km väster om centralorten Värnamo och E4. Kollektivtrafiken är väl utbyggd med både buss och tåg.

Servicenivån är god. Här finns tillgång till olika former av äldreboende, förskolor, skola årskurs F-9 och bibliotek. Vidare finns livsmedelsbutik, bensinstation, byggvaruhandel, distriktsköterska, pizzeria och lunchrestaurang.

I Forshedabygden finns goda möjligheter till mängder av fritidsaktiviteter för olika intressen och åldrar. Tempererat utomhusbad, sporthall, elljusspår, fotbollsplaner, jakt och fiske, båtliv på sjön Bolmen, historiska vandringsleder och naturreservat är bara några exempel på vad som erbjuds. Föreningslivet är väl utvecklat med föreningar som Forsheda IF, Forsheda bowlingklubb, Hembygdsföreningen, Röda Korset och Scouterna. Alla hälsar nya medlemmar välkomna.

Bygga i Forsheda (privat)

I Forsheda samhälle finns för närvarande flera byggklara kommunala tomter till salu. Sedan tidigare finns också planlagda områden avsedda för villabebyggelse som skulle kunna färdigställas om intresse finns.

Kommunen har i sitt förslag till översiktsplan för Forsheda tagit fram förslag på framtida villaområden. En intressant tanke är att skapa ett område med lantlig karaktär där tomterna är större.

Besök kommunens hemsida över lediga tomter.

Lediga tomter